Само преди две години Меган Маркъл заяви, че двамата с принц Хари са като „сол и пипер“ - те винаги се „движат заедно“.

Но напоследък изглежда, че това не е така, тъй като и двамата правят самостоятелни изяви без другия - което развързва езиците. Само през миналия месец Хари беше далеч от Меган и двете им деца, принц Арчи и принцеса Лилибет, в продължение на поне две седмици с публични изяви в Ню Йорк, Лондон, както и в Южна Африка.

По време на пътуванията си Меган почти не се виждаше, но все пак присъства на звездна галавечеря в помощ на Детската болница в Лос Анджелис, облечена в блестяща червена рокля, докато позираше пред фотографите. Също така стана ясно, че тя е посетила самостоятелно организация за ръководство на момичета по случай Международния ден на момичето - без годежния си пръстен.

Това се случи, след като Хари присъства на благотворително събитие за първите спасители, организирано от холивудския актьор Кевин Костнър, без Меган, която според съобщенията е била болна и не е могла да присъства - няколко седмици след съвместното им пътуване до Колумбия. Очевидното преследване на отделни кариери доведе и до слухове за личния им живот, като в един от докладите се твърди, че Хари е прекарал нощта на 40-ия си рожден ден с приятели по време на туристическа ваканция вместо със съпругата си.



Близък до двойката източник обаче заяви пред The Sun: „Нормално е двойките да не правят всичко заедно“ - и каза, че именно Меган е организирала пътуването за съпруга си. Но дори местният вестник на Хари и Меган, т. е "Монтесито Джърнъл", подхвана клюките около двойката за „все по-отделения им живот“.

Експертите обаче обясняват защо двойката изглежда е тръгнала по различни пътища - особено що се отнася до кариерата им. PR експертът Марк Борковски заяви пред The Telegraph, че „раздялата в работата“ на Съсекс продължава от известно време, особено докато Меган работи по новата си марка American Riviera Orchard.

И смята, че причината за соловите им изяви е, че „звездната им сила“ като двойка, която са вярвали, че може да имат, когато драматично са се отказали от кралските си роли, „не е проработила“. Той обясни: „Те трябваше да променят разказа. Нуждаят се от авантюра, която да отклони вниманието от провалите.

„Благотворителният аспект впечатлява всички, че той [Хари] има стойност и извън спорните неща. Това води до отделянето им от лошата преса и неуспешните идеи за съдържание. Потребителите все още имат време за Хари.“

 Междувременно приятел на семейство Съсекс обясни, че отсъствието на Меган през последните седмици от изявите на Хари далеч не е сигнал за раздяла. Те разказаха пред списание People: „[Това] е отражение на родителските приоритети, тъй като единият от тях остава с децата“.

Друг източник, за който се съобщава, че е близък до двойката, също казва, че причината за самостоятелните изяви се дължи на промяна в начинанията им. Те казаха пред списание People: „Ясно е, че подходът към двойката се развива.“ Докато друг предполагаем приятел добави: „Херцогът и херцогинята вече са навлезли в своя път като личности - не само като двойка. Изглежда, че херцогът е съсредоточен върху меценатската си дейност, а херцогинята - върху предприемаческата си писта.“

Междувременно миналата седмица бе съобщено, че двойката е похарчила над 6 млн. паунда за ваканционен дом в Португалия, където техни съседи са братовчедката на Хари принцеса Юджини, съпругът ѝ Джак и децата им Огъст и Ърнест.

Според вътрешен източник това може да им предложи идилично уединение под европейското слънце. Те споделиха пред OK!: „Това им дава възможност да избягат извън Америка и означава, че могат спокойно да почиват в Европа под слънчевите лъчи. Когато са там, Хари може лесно да отиде в Англия, ако почувства нужда, а също така дава възможност на приятели и някои членове на семейството да ги посетят, тъй като е само на кратък полет. Поканата към Чарлз да дойде и да види внуците си е отправена и сега ще зависи от тях дали ще я приемат.“