Украинката Екатерина Козачук, която присъствала на концерта на руската певица Земфира в Лимасол (Кипър) на 9 октомври, съобщи на 11 октомври, че украинските знамена са били отнети от хората на входа. Тя публикува това в Instagram.

"Знамето ми беше в джоба ми като надежда, че Земфира все още ще говори за войната. И, както можете да видите, на първото видео и на много други, които са разпръснати из целия интернет, тя говори за това", каза украинката.

„Моля се всеки ден тази война да спре, моята страна да спре тази война“, каза Земфира.

Козачук каза, че по време на речта на Земфира за войната на Руската федерация срещу Украйна и изпълнението на песента „Не стреляй“, тя пробила през тълпата със знаме, „защото вярвах в нейната искреност“.

„И когато стигнах там, успях да го хвърля право под краката й… След секунда светлините угасват, певицата с каменно лице вдига знамето ми и, без да го разгъва, го отнася зад кулисите“, написа тя.

След това според Козачук публиката започнала да вика „Не на войната!“, а след 5 минути Земфира се върнала на сцената, „за да продължи да пее, сякаш нищо не се е случило, и да бере цветя от предните редове."

"Минус едно знаме на моята любима страна, минус един любим изпълнител от плейлиста ми. Тя вече не съществува за мен. И, надявам се, за повечето украинци, които бяха на концерта вчера и видяха целия този цинизъм", написа Козачук.

Превод: GlasNews