Украинският рапър Алексей Потапенко, по-известен със сценичния си псевдоним Потап, реагира остро на смъртта на руската актриса Анастасия Заворотнюк, която стана известна с ролята си в сериала „Моята прекрасна бавачка“, където играеше провинциална украинка от Мариупол. Потап публикува снимка на актрисата и мнението си за смъртта й на страницата си в Instagram.

Анастасия Заворотнюк почина на 53-годишна възраст от дълга битка с рака. Това се случи днес, 30 май. Тъй като актрисата стана известна с ролята си в сериала „Моята прекрасна бавачка“, който по едно време беше популярен в Украйна, а също и преди това работи в Украйна, това предизвика реакция в обществото.

Почина актрисата Анастасия Заворотнюк

Потап за смъртта на Анастасия ЗаворотнюкЦял екран
Потап за смъртта на Анастасия Заворотнюк

Впоследствие Потап изтри съобщението си, но феновете на актрисата започнаха активно да бомбардират рапъра с гневни коментари под публикациите му:

„Това показа същността на хора като теб, надявам се, че ще бъдеш отменен дори в родината си след това“, „Да изнесеш такава посмъртна реч за своя колега, красива жена, която умираше дълго и мъчително, която не ти е направила нищо лошо, е дъно, дъно!”, „Болен ли си? Жената почина. Винаги съм те уважавал и обичал като творец! Но те изтривам от паметта си завинаги“, „Не е за теб, Потапчик, да занитваш такива публикации. Самият ти печелеше пари в Руската федерация, въпреки че никога не правеше впечатление на интелигентен човек. Добре че украинците разбират какъв човек си, по-добре да си отишъл да защитаваш родината си, отколкото да пишеш такива глупости за починал“...

Руската режисьорка Натела Крапивина, която продуцира украинското туристическо шоу „Heads and Tails“, отговори на циничната реакция на украинския рапър Потап към смъртта на руската актриса Анастасия Заворотнюк. В канала си в Telegram

„За Потап, разбира се, като доста ограничен човек, е трудно да разбере, че има такова нещо като „художествена концепция“ и че актьорите не решават нищо, те играят роли, написани от други хора, и озвучават текстове на други хора. Освен това, позволете ми да напомня на Потап, който се бори с мъртвите някъде в Испания, че сериалът "Моята прекрасна бавачка" беше много популярен в Украйна и нищо не притесни никого. Потап, постът ти е голям задник. Вероятно не искаш някой да напише в некролога ти: „Жалко е, че някои хора имат само елементарен мозък“, пише режисьорът.