Украинският водещ Андрей Бедняков коментира въпроси от руснаци защо осъжда режима на Путин и войната в Украйна, въпреки, че печели от телевизионния пазар в Русия. По думите на водещия на популярното туристическо предаване “Орел и Решка” заради войната в страната вече десет дни не може да се свърже с майка си и своята сестра.

“Представете си, че вашата майка, най-близкият ви и обичан човек в света не вдига телефна вече повече от 10 дни. А с нея е и вашата сестра. Те се намират в град, който е изпаднал в хуманитарна катастрофа. Те са в град, кадет се има взривове, самолети и падащи бомби всяка минута. Представихте ли си? Междудругото ако майки ви е край вас – прегърнете я, ако не е - обадете й се. Това е важно за нас и за тях”, казва Бедняков.

Украйна е отблъснала атака срещу Мариупол, руските загуби са значителни

Негови руски фенове обаче осъждат поведението му и задават дали ще продължи да работи с руски програми. А някои дори го обвиняват, че е взел пари, за да изразява позиция срещу агресията. На което той отговаря следното:

“За целия си живот не съм вземал и копейка, за да представям определена гледна точка. Честта и достойнството са ми по-важни от милионите. Така ме възпитаха родителите ми. Моя баща е руснак, слава Богу, че сега не вижда това, което се случва. Той почина”, заявява водещия.

Бедняков коментира, че не изпитва ненавист към руското, а само към хората, които са наредили над Украйна да падат бомби и причиняват страдание на народа й.

Христо Грозев обяви паника в Кремъл и посочи два сценария за Путин