Силен скандал, в центъра на който е принцесата на Уелс, избухна наскоро във Великобритания.

Кейт Мидълтън участва в събития, посветени на Деня на паметта в Лондон. Принцесата позира на балкона на кенотафа на Уайтхол с кралицата-консорт Камила, докато новият монарх Чарлз III и най-големият му син принц Уилям полагаха венци на Паметника на загиналите войници.

Кейт беше дискретна както винаги: кралската особа носеше черно палто, украсено с три традиционни мака, и средно голяма шапка. Съпругата на престолонаследника сложи перлени обеци, които преди това са носили Елизабет II и Даяна Спенсър, отдавайки им почит.

Но въпреки доста приличния външен вид на принцесата, корицата на най-старото британско издание на Mirror с нейна снимка предизвика голямо възмущение сред привържениците на монархията.

Принцесата на Уелс беше уловена в трогателен момент, когато стиска устни, опитвайки се да сдържи надигащите се емоции: все пак това е първият възпоменателен ден без покойната Елизабет.


Кадърът обаче беше толкова зле обработен, че съпругата на принц Уилям изглеждаше поне с 20 години по-стара от годините си.

Възмутените роялисти видяха това като умишлена подигравка с кралската династия.


„Кейт изглежда на 60 на тази снимка! Те трябва да се срамуват от себе си“, пишат коментатори.

Поддръжниците на феминистките движения не подминаха снимката, виждайки в карикатурата на Кейт истинско отклонение.

„Вашият изкривен образ на принцесата на Уелс на първа страница е женомразка провокация“, „Никой не се интересува винаги да има ласкави изображения, но умишленото използване на неуспешни снимки показва, че ще сплашите други жени и ще имате подигравателна култура“, пишат защитници на правата на жените.

Превод: GlasNews