Началникът на кабинета на принц Хари, Джош Кетлър, който започна работа за херцога на Съсекс през май тази година, подаде оставка от поста си. Решението му дойде като особен удар за двойката, тъй като се очакваше Кетлър да ги придружи на четиридневна "квази-кралска обиколка" в Колумбия , която започва на 15 август.

Според People Кетлър, нает за пробен период, решил да напусне по взаимно съгласие.

Джош пое задълженията си само седмица преди официалното посещение на принц Хари и Меган Маркъл в Нигерия през май, а също така придружи херцога на Съсекс при пътуването му до Лондон, за да отбележи 10-ата годишнина от Игрите Invictus.

Джош КетлърЦял екран
Джош Кетлър Снимка: Getty

Това води до над 18 служители, напуснали Съсекс след сватбата им през 2018 г., а повече от 10 души ги напуснаха, след като двойката се премести в Калифорния през 2020 г. Имаше слухове, че причината за това текучество са конфликтните работодатели. Припомняме, по едно време персоналът на Бъкингамския дворец обвини Меган в тормоз.

„Най-показателното е, че през цялото време, докато работих там, не съм чул нито един настоящ или бивш служител да каже, че би поел работата отново, ако им се предостави възможност. Това не са служители, които просто са намерили на улицата. Много от тях са хора, които преди това са успели да работят за взискателни шефове във високопроизводителни компании и среди“, каза бивш служител на Съсекс.