"За мен не е проблем да слагате името ми в заглавията на статиите си", написа Райкова в личния си Фейсбук акаунт.

Преди дни в медийното пространсто плъзна новината за новото гадже на бившия съпруг на Венета Райкова - Тихомир Георгиев, чието име нашумя около риалити формата "Биг Брадър".

Тихомир бе прихванат от папараци на вечеря в столичен ресторант с новата си приятелка, за която се твърди, че е азиатка. Това вероятно е провокирало любопитството на някои журналисти, които са потърсили писателката Венета Райкова за коментар по темата. Тя обаче е категорична, че няма причина поради, която тя да коментирам личния живот на човек, с който е разведена от почти пет години.

"Днес ми звънят да коментирам снимка на бившия ми мъж от вчерашна статия. Няма причина поради, която аз да коментирам личния живот на човек, с който съм разведена от почти 5г. и всеки е поел по своя път. Разбирам, че моето име продава и затова го слагате в заглавията си и за мен не е проблем, защото аз продавам 9 книги и в момента ми правите безплатна реклама", написа Райкова във Фейсбук. Тя допълни, че се е отправила към печатницата, защото спешно се налагало да пусне нови тиражи на книгите й "Завист" и "Инсомния".

"Коментари относно моя личен живот и на бившия ми съпруг не съм правила и няма да правя, не ми звънете, четете книгите ми и ще научите всичко.", заключи Венета, която е носителка на приза "Най-четен съвременен писател" за 2018 година.