Ален Делон пое по своя последен път към звездите. Той е една от най-вдъхновящите личности в историята на киното, един от най-големите идоли на поколения артисти и фенове на седмото изкуство. Живял един наистина пъстър живот, изпълнен с много чувства и приключения, изиграл едни от най-легендарните роли в киното.

Ален Делон ще остане завинаги в хрониките на филмовото изкуство, но също така и в сърцата на всички хора по цял свят, които са се докоснали до героите му, а и до самия него.

Ето какво споделя големият френския актьор през годините:

"Харесвам да бъда обичан, както аз обичам себе си."

"Правя добре три неща: работата си, глупости и деца."

"В любовта трябва да се осмелим на всичко, ако наистина обичаме."

"Истинското щастие е да даваш."

"Всъщност, не се страхувам от смъртта." 

"Вярваш в Бог, после не вярваш, но когато имаш голям проблем, пак се молиш."

"Жан-Мари льо Пен е приятел. Той е опасен за политическия кръг, защото е единственият искрен. Казва на глас това, което много хора мислят дълбоко в себе си, което политиците се въздържат да кажат, защото са или твърде големи демагози, или твърде страхливи. Льо Пен, с всичките си недостатъци и качества, е може би единственият, който мисли за интересите на Франция преди своите."

"Аз бях единственият, който не можеше да бъде част от нито един синдикат, нито един актьорски комитет и т.н. Винаги съм бил сам. И в началото на кариерата ми не ме харесваха заради това. Това не ми попречи да направя кариерата си."

"Казвам това, което мисля, когато го искам, когато ми харесва. Не можете да ме спрете да кажа нещо."

"Изключително срамежлив съм. Трябва да познавам много добре хората, преди да се чувствам комфортно сред тях."

"Имам агресия в себе си, която е на принципа "нападаш, за да се защитиш".

"Мисля, че всички сме самотници в различна степен."

"Жан-Пол Белмондо е приятел на публиката. Аз не съм и нося отговорност за това, заради моето отношение. Не съм толкова лесен. Такава ми е природата. Не съм много отворен към хората. И не обичам хората да се доближават до мен на улицата, реагирам много лошо, но предполагам, че това е просто нравът ми. Съжалявам за това."

"Аз не съм звезда. Аз съм актьор. От години се боря да накарам хората да забравят, че съм просто едно хубаво момче с красиво лице. Това е тежка битка, но ще я спечеля. Искам публиката да разбере, че преди всичко съм актьор, много професионален. Този, който обича всяка минута да е пред камерата, но става нещастен в мига, в който режисьорът извика: „Стоп“.

"Според мен този, който причинява страдание на животно, е животното."

"Най-доброто отмъщение е огромният успех."

Пред общопрактикуващия си лекар, дошъл да прегледа звездата, чието здравословно състояние се влошаваше след инсулта през 2019 г., Делон заявил: "Искам да умра, животът свърши".