23-годишната певица Шарлот Фройд, внучка на медийния магнат Рупърт Мърдок, каза пред The ​​Mail, че след пищната й сватба през юли 2022 г. с рапъра Люк Стори е напуснала съпруга си 12 часа по-късно. Причината за това действие бил рецидивът на музиканта, който се лекуваше от наркотична зависимост.

Момичето се запознава с бъдещия си съпруг, когато е на 18 години, а той на 33 години. По време на срещата Люк се опитвал да преодолее зависимостта си от наркотици и алкохол. Шарлот, от друга страна, имала проблеми с кетамина. Певецът я насърчил да се присъедини към общността на анонимните наркомани, за да сложат край на зависимостта заедно.

Луксозната сватбена церемония се състоя в църквата "Сейнт Мери" в Уестуел, Оксфордшир. Легендарният й дядо долетя на сватбата в яркобял костюм и червени велурени обувки. По това време той беше в процес на развод с четвъртата си съпруга, Джери Хол, така че присъстваше без нея. Сред гостите на тържеството бяха актьорът Уди Харелсън и водещата Клаудия Уинкълман.

Сватбата на Шарлот Фройд 4Цял екран
Шарлот Фройд и Люк Сторм в деня на сватбата им Снимка: The Daily Mail

Година и половина след сватбата Шарлот призна, че има най-неприятните спомени от сватбата и нарече самия празник „отвратително шоу“.

„Чувствах се така, сякаш има трима души във връзката – аз, той и нашето възстановяване. Ако възстановяването ни беше силно, значи бяхме силни, а ако не, тогава се разпадахме. Когато бяхме трезви, имахме страхотна връзка , но „Никой от нас не можа да остане трезвен. Сватбата беше толкова публична и всички смятаха, че връзката ни е невероятна“, казва тя.

Скоро след сватбата обаче Люк изпуска нервите си и момичето разбира, че бракът им е обречен. Тя не изкушава съдбата и веднага напуска новосъздадения си съпруг. 14 месеца по-късно, през септември миналата година, те се разведоха официално.

След прибързания брак момичето се премести в Лос Анджелис, има нов приятел и сега е заета да работи по нов проект, който има за цел да помогне на хора, които са преодолели зависимостта. Шарлот планира да пусне приложение за запознанства за трезви хора, наречено Club Pillar.

„Това може да бъде изолиращо за трезвен човек, особено в Обединеното кралство, където културата на пиене е толкова разпространена. Мисля, че движението Club Pillar е прекрасно нещо и нямам търпение да използвам приложението“, каза г-жа Фройд.

Освен с кандидатстването, Шарлот е заета и с други неща. Например, тя написа детска музикална адаптация на бестселъра на Чарли МакКий „Момчето, къртицата, лисицата и конят“, който е включен в учебната програма в училищата в цялата страна.

Шарлот е една от 13-те внуци на Рупърт Мърдок, основател на медийните холдинги News Corporation и 21st Century Fox. Женен е четири пъти. Той има общо шест деца. Рупърт беше женен за последната си съпруга, супермодела Джери Хол, бивша на рокаджията Мик Джагър, от 2016 до 2022 г.