Миналия ноември Стела Морис обяви, че тя и основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж официално са подали молба за брак.  Сега Стела Морис обяви, че сватбата й с Джулиан Асандж, който сега е в британския затвор Белмарш, е насрочена за 23 март.

„Сватбени новини: Белмарш е планирал нашата сватба!! 23 март, сряда, 13:00 ч."

По-рано Морис говори за факта, че тя и Асанж са подали официално заявление за брак. Пресслужбата на британската държавна служба за затвори потвърди информацията, че институцията е одобрила искането на Асандж и Морис да се оженят в затвора.

Джулиан Асандж иска да сключи брак в затвора

Припомняме, че на 10 декември миналата година Върховният съд на Лондон уважи жалбата на САЩ срещу предишно решение за забрана за екстрадиция. Съдът удовлетвори гаранциите, предоставени от САЩ на британската страна. Изслушването беше ограничено до това дали съдията от Централния наказателен съд в Лондон е сгрешила в преценката си, че Асандж може да се самоубие, ако бъде екстрадиран в Щатите. 

Съдът уважи жалбата на САЩ и постанови, че делото трябва да бъде прехвърлено в Уестминстърския магистратски съдс указания да се изпрати от районния съдия на държавния министър. Именно той ще трябва да вземе решение за необходимостта от екстрадиране на Асандж в Съединените щати. Самият Асандж през декември подаде петиция за възможността да обжалва това решение. През януари 2022 г. Върховният съд на Лондон уважи искането му.