Кралското семейство преживя няколко трудни месеца поради множество здравословни проблеми, но болестите на Кейт Мидълтън и крал Чарлз III помогнаха за изграждането на силен съюз между техните партньори, принца на Уелс и кралица Камила. Така смята експертът Джени Бонд.

Тя каза, че принц Уилям и кралица Камила са "по-близки от всякога", тъй като и двамата поемат допълнителни отговорности. Това се случва, след като Чарлз беше диагностициран с рак, а Кейт претърпя коремна операция. Сега и двамата ухажват и се грижат за половинките си.

Подобряването на отношенията между принц Уилям и неговата мащеха беше много забележимо, когато присъстваха на службата за Деня на общността на Уестминстърското абатство на 11 март, където кралицата замени съпруга си, съобщава Mirror. И Кейт, и Чарлз не успяха да присъстват на събитието. Въпреки това 75-годишният монарх направи видеообръщение към хората, в което подчерта важността на единството.

Джени обясни, че не е изненада, че Уилям и Камила са показали единство. Този ден те бяха „задължени“ да бъдат в „много по-близък контакт“. На събитието принцът поздрави сладко кралицата и след това я целуна по двете бузи. Те се усмихваха и разговаряха, докато стояха един до друг, преди да бъде засвирен националният химн.

"Последните събития очевидно сближиха Уилям и Камила много повече. Те бяха оставени почти буквално да се грижат за короната, докато кралят и принцесата се възстановяват. Техните екипи ще работят по-тясно заедно, за да координират работата си и да отразяват планираните събития", каза Бонд.

Експертът също така предполага, че принцът на Уелс и кралица Камила може да са си оказвали някаква емоционална подкрепа: „Освен от бизнес страна, сигурна съм, че те са си оказвали и емоционална подкрепа. И двамата бяха толкова притеснени за тези неочаквани здравословни проблеми и мисля, че те са споделяли тревогите си помежду си“.