36-годишната американска актриса Амбър Хърд, която загуби дело за клевета срещу бившия си съпруг Джони Деп през юни тази година, настоява за нов процес. Тя е подала жалба от 68 страници до съдилищата на Вирджиния, като иска решението да бъде отменено или да бъде проведен изцяло нов процес, съобщи Daily Mail.

Амбър Хърд виновна за клевета - ще плаща на Джони Деп 15 млн. долара

Според актрисата изключването на някои от нейните терапевтични ленти, в които съобщава за насилие от страна на Деп, е довело до несправедлив процес. Записите бяха изключени от съдията от Вирджиния Пени Азкарате.

При обжалването адвокатите на Хърд твърдят, че съдът „неправомерно е забранил на съдебните заседатели да изслушаш няколко случая, в които Хърд е докладвал за малтретирането на Деп на медицински специалист“.

„Ако не бъде отменено, изключването от първоинстанционния съд на едновременни доклади за домашно насилие до медицински специалисти ще направи по-трудно за други жертви на насилие да докажат твърденията за насилие и вероятно ще ги възпре да излязат напред. Това наблюдение, ако остане в сила, несъмнено ще има смразяващ ефект върху други жени, които искат да говорят открито за насилието, включващо влиятелни мъже“, се казва в изявлението.

Те добавиха, че делото никога не е трябвало да отива в съда, тъй като друг съд вече е заключил, че Деп многократно е наранил Хърд, цитирайки решение на Върховния съд на Обединеното кралство в отделно дело за клевета.

Правният екип, който включва адвокати, различни от тези, които са го представлявали по време на процеса, също твърди, че процесът, който се проведе във Феърфакс, Вирджиния, трябваше да се проведе в Калифорния, където някога женената двойка живееше заедно.

На свой ред адвокатите на Деп също подадоха жалба по делото, твърдейки, че единственото обвинение за клевета срещу Хърд, според което той беше признат за виновен, е "погрешно".

„Силно положителната присъда на журито и за трите клеветнически изявления, цитирани в неговата жалба, напълно оневини г-н Деп и възстанови репутацията му.“

И двете молби за обжалване ще бъдат разгледани от съдебен състав. В зависимост от това кой юридически екип спечели, Деп или Хърд може да отнесе делото до Върховния съд на щата.

Превод: GlasNews