След ареста на Шон Комбс адвокатите призоваха потенциалните жертви да се явят. За 10 дни те получиха повече от 3000 отговора, но ги ограничиха до повече от 100 случая, които успяха да потвърдят и намериха за достоверни.
 
Правният екип, работещ по случая на Шон Комбс, известен още като П. Диди, каза, че ще заведе 120 допълнителни иска за сексуално насилие, съобщава The Washington Post.

Забъркаха и принцовете Андрю, Хари и Меган Маркъл в секс скандала с Пи Диди

Съдебните дела значително ще увеличат броя на обвиненията в сексуално посегателство срещу закъсалия музикален продуцент, широко известен със сценичното си име Диди. Комбс и неговите съучастници също ще бъдат обвинени в заплахи към жертвите да мълчат и раздаване на 10 000 долара под формата на тайни пари.

„Най-голямата тайна в развлекателната индустрия, която всъщност изобщо не беше тайна, най-накрая беше разкрита на света. Стената на мълчанието вече е разбита“, каза Тони Бъзби, един от водещите адвокати, на пресконференция в Хюстън.

Предполагаемите атаки са извършени основно в Ню Йорк, или в Манхатън, или в Хамптънс, както и в Лос Анджелис и Маями. Те се провеждали на известни места, хотели и частни резиденции, включително партита и празненства по издаването на албума. Твърди се също, че атаките са извършени по време на прослушванията и на известните и многолюдни „бели партита“ на Комбс, които той редовно провеждал в полунощ.

Изнасилване пред камера, наркотици, секс партита: появи се нова жертва на рапъра Пи Диди

Адвокатът каза, че повече от половината от предполагаемите жертви са съобщили за нападенията в полицията или в болница. Токсикологичните доклади показват, че някои от тях са имали "конска" доза транквиланти в организма си.

Повечето от вероятните жертви са афроамериканци, а близо една трета са бели. Бъзби уточни, че от 120-те предполагаеми жертви 25 са били непълнолетни по това време.

Адвокатът Тони Бъзби каза, че най-младата жертва на Комбс е била на 9 години.

Освен Бъзби, ищците ще бъдат представлявани от Андрю Ван Арсдейл, който преди това е представлявал стотици жертви в съдебно дело за сексуално насилие срещу бойскаутите на Америка. Според него предстоящите дела са „безпрецедентни по мащаб“.

Арсдейл подчерта, че предполагаемите жертви на Комбс включват приблизително равен брой мъже и жени на възраст от 9 до 38 години по време на атаките. Предполагаемите атаки обхващат 20-годишен период през 2000-те и 2010-те, когато Диди беше на върха на славата си. Жертвите се почувстваха принудени да излязат, след като рапърът беше арестуван и му беше отказана гаранция миналия месец, каза Ван Арсдейл, обяснявайки, че наказателните обвинения потвърждават техния опит, след като много жертви са прекарали години в самообвинение.

На свой ред Ерика Волф, адвокатът на Комбс, продължава да опровергава всички обвинения от името на своя клиент.

„Както подчерта правният екип на г-н Комбс, той не може да отговори на всяко неоснователно обвинение в това, което се е превърнало в безразсъден медиен цирк. Въпреки това, г-н Комбс енергично и категорично отрича като неверни и клеветнически всякакви твърдения, че е извършил сексуално насилие, включително върху непълнолетни, очаква с нетърпение възможността да докаже невинността си и да се оправдае в съда, където истината ще бъде установена въз основа на доказателства, а не на спекулации“, каза тя.

Комбс, който като цяло отричаше всички обвинения срещу себе си, преди това е бил обвиняван в сексуално посегателство почти дузина пъти от жени и мъже и е държан без гаранция в затвора в Бруклин, откакто беше арестуван на 16 септември по федерални обвинения в трафик на хора с цел сексуална експлоатация и изнудване.

Клип показва как рапърът Пи Диди бие и влачи бившата си приятелка