Небрежност на водача, неизправност на автомобила, загуба на контрол или просто фатален инцидент са отнели живота на много хора. Знаменитостите не са изключение - някои звезди ни напуснаха в много ранна възраст, без да имат време да завършат започнатото и да видят живота.

Припомяме една част от известните личности, загинали при пътни инциденти.

1. Пол Уокър

Смъртта на американския актьор и модел беше трудна за вярване, защото той изпълняваше милиони каскади в "Бързи и яростни". Трагичният инцидент обаче се случи по вина на неговия приятел и партньор Роджър Родас, който седна зад волана на Porsche Carrera GT. След благотворителното събитие, което се проведе на 30 ноември 2013 г. в Калифорния, Уокър и приятел се прибраха в дома си с Porsche. Колата ускори до 150 километра, блъсна се в стълб и дърво и моментално избухна в пламъци. Мъжете са загинали на място.

Пол Уокър получава посмъртно звезда на холивудската Алея на славата

2. Доти Уест

Американската кънтри певица беше лауреат на повече от дузина музикални награди и награди, включително "Грами". През август 1991 г. легендата пътува за представление, шофьорът губи контрол над возилото и се блъска в бетонен блок. Първоначално Уест е помислила, че няма никакви сериозни наранявания, освен удари и порязвания. Но се оказва, че има спукан далак и черен дроб. Звездата почина на операционната маса няколко дни след инцидента.

3. Принцеса Даяна

Принцеса Даяна завинаги остава пример за народа на Великобритания. Животът й приключи на 36 години. На 31 август 1997 г., около един и половина сутринта, Даяна, заедно с милиардера Доди ал-Файед и шофьора Анри Пол, попаднаха в автомобилна катастрофа в Париж. Мъжете загинаха мигновено, а представителката на кралското семейство беше откарана в критично състояние в болницата, където почина два часа по-късно.

Публикуваха едно от последните писма на принцеса Даяна СНИМКА

4. Лиза Лопес

Групата TLC, в която пее певицата Лиза Лопес, беше на трето място по успех в световния шоубизнес. Известна е и като актриса и модел. През април 2002 г. знаменитостта е настанена в Хондурас за лечение на алкохолизъм. На 25 април същата година, докато шофира Mitsubishi Montero Sport, Лопес се движи в насрещната лента, за да изпревари камион и, за да избегне сблъсък с насрещна кола, рязко завива от пътя. Изпълнителката е съборила няколко дървета и е починала от тежки травми по врата и главата на 30-годишна възраст.

5. Райън Матю Дън

Американският актьор, придобил световна популярност благодарение на проектите "Странни", "Да живее Бам!" и "Apartment Pogrom", катастрофира с колата си със скорост 225 км/ч в щата Пенсилвания. Райън изгубил контрол и излетял с Porsche в горска ивица. Колата изгоряла до основи, а знаменитостта беше разпозната по татуировка. Съдържанието на алкохол в кръвта на 34-годишната звезда е било два пъти над допустимото.

Превод: GlasNews.bg