Красотата, богатството и световната слава все още не са гаранция за щастлив личен живот, както доказа със собствен пример един от легендарните супермодели Линда Еванджелиста, разказвайки историята си в новата документална поредица „Супермодели“, която се излъчва в момента на Apple TV+.

За пет години брак с ръководителя на европейското подразделение на Elite Models Джералд Мари красавицата многократно е била подлагана на обиди и насилие от съпруга си, пише The New York Post.

„Научих, че може би съм била в грешна връзка. По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, за да прекратиш насилствена връзка. Разбирам концепцията, защото съм я преживяла. Ако беше просто въпрос на казване „Искам развод, вижте "... няма да работи", обясни Еванджелиста.

Линда се омъжи за Мари, когато беше на 22 години, а по време на развода момичето беше на 27.

"Той ме пусна, стига да получи всичко. Но аз бях в безопасност и свободна", спомня си Линда.

Джералд Мари, бивш съпруг на Линда ЕванджелистаЦял екран
Джералд Мари Снимка: Getty Images

Тя успя да говори открито за брака си едва след като през 2020 г. няколко жени съобщиха, че Мари ги е насилвал сексуално през 80-те и 90-те години.

„Благодарение на силата на всички тези жени, които излязоха напред, нека Бог ги благослови всички, това ми даде куража да говоря сега. По време на връзката ми с Джералд Мари не знаех нищо за тези сексуални обвинения срещу него, така че аз не можах да помогна на тези жени. Като ги чувам сега и въз основа на собствения си опит, вярвам, че казват истината. Това разбива сърцето ми, защото тези рани може никога да не заздравеят и се възхищавам на смелостта и силата им, след като излязоха напред", каза Еванджелиста.

Бившият агент също беше обвинен, че е използвал агенцията си, за да управлява секс клуб и е давал на модели кокаин, за да отслабнат.

Адвокатите на Мари разкритикуваха обвиненията в малтретиране, като казаха, че той "никога не е извършвал акт на насилие":

„Джералд Мари категорично отрича клеветническите и фалшиви обвинения, отправени срещу него. Той отказва да участва в този несправедлив медиен спор.“

През 2021 г. делото срещу Мари беше затворено от френската прокуратура след изтичане на давността. Еванджелиста обаче иска да го види съден.

"Искам справедливостта да възтържествува. Искам тези глупаци да помислят два пъти и да се изплашат, а жените да знаят, че не са сами."

Освен Еванджелиста, в сериала своите истории разказват Синди Крауфорд, Наоми Кембъл и Кристи Търлингтън.