В мрежата с нова сила се обсъжда теорията, че популярната американска певица Бритни Спиърс отдавна е мъртва, а през последните години тя умело е заменена от двойничка.

Феновете на Спиърс са сигурни, че изпълнителката или е убита, или е починала при неизяснени обстоятелства, а социалните й мрежи се управляват от друг човек, който наслагва дийпфейкове върху видеоклипове с цел печалба.

Повод за подобни категорични заключения стана зловещо видео с участието на певицата, което се появи в TikTok преди два дни.

В кадъра не съвсем адекватната Спиърс танцува, кършейки ръце пред себе си.

В същото време на забавен каданс се вижда как в един момент маската с лицето на Бритни излита, показвайки очите на съвсем различен човек.

По-късно зловещото видео беше премахнато от профила на звездата, но успя да се разпространи в социалните мрежи. Коментарите към публикациите на певицата също са затворени.

„Не съм фен на теориите на конспирацията, но като гледам всичко, което има в социалните й мрежи, явно нещо не е наред. Това не е нейният пост и толкова много малки неща не си пасватт“, написа един от феновете на изпълнителката в социалните мрежи.

В изчезването на истинската Бритни Спиърс някои фенове подозираха баща й, който контролираше финансите на певицата в продължение на 13 години и се грижеше за известната си дъщеря по всякакъв възможен начин, докато не загуби „власт“ над нея.

Всъщност теорията, че Бритни Спиърс замества двойник, не е нова. Слуховете, че певицата е починала, се появиха преди няколко години, когато звездата претърпя автомобилна катастрофа. Още тогава верните фенове започнаха да забелязват несъответствия в клиповете с Бритни, твърдейки, че имат двойничка.

Новото видео според тях само потвърждава тази версия.