Звездата от "Игра на тронове" Хафтор "Тор" Бьорнсон разкри, че съпругата му Келси Хенсън е претърпяла спонтанен аборт. Актьорът, известен с ролята си на Грегор „Планината“ Клиган в сериала на HBO, сподели в социалните мрежи, че Грейс Морган Хафторсдотир е родена в 21-та седмица и половина.

Публикувайки снимка със съпругата си, Хафтор озаглави публикацията: "С голяма тъга съобщаваме за раждането на нашата дъщеря, Грейс Морган Хафторсдотир, родена на 8 ноември на 21,5 гестационна седмица. След забележимо забавяне на нейните движения открихме, че сърцето й е спряло да бие. Думите не могат да опишат болката ни от тази загуба и щастието ни, че можехме да прекараме дори и малко време с дъщеря ни."

Хафтор написа с тъга за загубата на детето и отбеляза, че духът на Грейс „продължава да живее чрез нас и нейните братя и сестри. Молим ви да уважавате поверителността ни в момента, когато скърбим за тази непоносима загуба. Благодарим на всички за милите думи и подкрепата",  пише Daily Mail 

Тор и Келси вече имат тригодишен син Стормър и обявиха новата бременност едва преди няколко седмици. Тогава Хафтор написа, че е много щастлив да съобщи, че семейството им се увеличава.

Бьорнсон и Хенсън се ожениха през октомври 2018 г. в родината на актьора, Исландия. След сватбата Бьорнсон сподели снимка на себе си и съпругата си, като написа: „С голямо удоволствие вече мога да наричам Келси Морган Хенсън моя съпруга!“

Напомняме, че Хафтор Бьорнсон е исландски спортист и актьор, победител (2018) и многократен победител в състезания за титлата „Най-силният човек на планетата“.

Хафтор стана известен с ролята си на Грегор „Планината“ Клиган в хитовия сериал „Игра на тронове“. Той участва и във филма от 2022 г. „Варяг“. Той получи тази роля благодарение на невероятната си сила и височина - 206 см.

Хафтор успя да счупи хилядолетния рекорд на състезанието за силен мъж „Най-силният викинг в света“ през 2015 г. в Норвегия. Силачът влачеше 650-килограмов, 10-метров дънер 5 крачки напред. Предишният рекорд е поставен в началото на 10 век от исландския викинг Орм Сторолфсон, по прякор Орм Силния, който пренася корабна мачта с подобно тегло на три крачки, преди да счупи гърба си.