Американската актриса Ники Айкокс почина на 48-годишна възраст след дълга битка с левкемия. Смъртта на Ники беше потвърдена в социалните мрежи от сестрата на съпруга й Сюзън Рааб Чеклоски.

„Моята красива, умна, упорита, невероятно талантлива и любяща снаха Ники Айкокс Рааб почина вчера с брат ми Мат Рааб до нея. Ники и Мат прекараха страхотно време заедно в Калифорния. Тя определено беше боец ​​и всеки, който я познаваше, я обичаше“, се казва в публикацията, която Сюзън допълва с архивни снимки на починалата.

През 2020 г. звездата беше диагностицирана с левкемия. Първоначално Ейкокс смяташе, че се е заразила с Covid-19, след като се разболя много, но по-късно й казаха, че има рак на кръвта и е претърпяла комплексна химиотерапия и трансплантация на стволови клетки.

Тя сподели битката си с рака на личния си уебсайт за вегански начин на живот и говори за рутинното си лечение в Instagram. В тази социална мрежа последната й публикация е от 26 март. Току-що преминалата химиотерапия Ники пее песен с последни сили, лежаща в болничното легло.

Създателят на Свръхестествено Ерик Крипке също отдаде почит на актрисата с прочувствен пост в социалните медии. Той сподели gif на Мег Мастърс, която духа свещ.

„Много съм натъжен да чуя, че великата #NickiAycox, нашата първа #MegMasters, почина. Твърде млада. Тя беше възхитителна. Изумен съм как направи толкова проста дума като „мътно“ легендарна“, завърши той с хаштагове #RIP, #SPN и #SPNFamily“.

Ейкокс е родена в Хенеси, Оклахома и е много артистична от детството си. Тя участва в конкурси и свири на пиано. Известно време Ники учи в университета в Оклахома, след което се премества в Лос Анджелис, за да продължи актьорската си кариера.

В края на 1990-те години тя имаше главни роли в „О, тази наука“, „Жега в Лос Анджелис“, „3-ти блок от слънцето“, „Гимназия в САЩ“ и „Момчето среща света“. Айкокс играе ролята на Лили Галахър в Провидънс и също така има епизодични роли в Досиетата Х, Али Макбийл, Тъмния ангел, Престъпление от предградията + наказание, Рейв Макбет и Джипърс Крийпърс 2" и други.

Последните й роли, преди да се оттегли от киното, бяха „Момичето във влака“ и „Мъртъв в кампуса“ от 2014 г.