Аерофобията е неконтролируем, ирационален страх от летене със самолет. Поради професията си звездите трябва да летят често. Много знаменитости, за да преодолеят страха, носят със себе си различни талисмани и спазват свои специални ритуали.

Как точно се справят с проблемите си във въздуха звездите, разказва Radar Online .

Дженифър Анистън

Дженифър АнистънЦял екран
Актрисата Дженифър Анистън Снимка: Getty Images

Американската актриса и продуцент Дженифър Анистън призна, че преди да излети в небето със самолет, спазва специален ритуал:

„Винаги трябва да стъпвам първо с десния си крак и да почуквам по външната страна на самолета“. Тя добави: "Винаги съм го правила. За късмет. Някой ми каза да го направя, но не помня кога беше. Но по някаква причина ми се заби в главата."

Хайди Клум

Хайди КлумЦял екран
Супермоделът Хайди Клум Снимка: Getty Images

Съдията от "Америка търси талант" и немски супермодел Хайди Клум е възприела суеверния навик на майка си да пази млечните си зъби и да ги носи в чантата си, когато пътува.

"За мен това е като талисман за късмет. Не знам защо, просто това е, което правя", обясни звездата.

Кит Харингтън

Кит ХарингтънЦял екран
Актьорът Кит Харингтън Снимка: HBO

Безстрашният Джон Сноу от "Игра на тронове", британският актьор Кит Харингтън, "навсякъде и всеки път, когато се кача на самолет, трябва да докосна външната страна на самолета три пъти, преди да се кача." 

Кейт Бланшет

Кейт БланшетЦял екран
Актрисата Кейт Бланшет Снимка: Getty Images

Звездата от „Властелинът на пръстените“, австралийската актриса Кейт Бланшет разказа за навиците си, които спазва, когато лети:

„Правя го така: задържам дъха си, щом започнем да се движим, трябва да задържа дъха си, мислейки за децата ми, съпруга ми и всички тези хора, които обичам, докато самолетът достигне височина, правя това, защото не обичам да летя."

Патрик Демпси

Цял екран
Актьорът Патрик Демси 

Актьорът от "Анатомията на Грей" Патрик Демпси, запален състезател, каза, че никога не лети без своите известни червени маратонки Puma, които носи със себе си като талисман за късмет: "Тези маратонки ми помагат да се чувствам уверен - дори на 20 000 фута!".

Анди Коен

Анди КоенЦял екран
Анди Коен Снимка: Getty Images

Известният филмов експерт, американски продуцент и писател Анди Коен винаги взема стар костюм със себе си на полет, който смята, че му носи късмет. "Нося стар разтеглен анцуг, като Миси Елиът. И ми се смеят през цялото време. Но не ми пука, въпреки че изглежда като пижама. В самолета пия вино и си лягам, сякаш си нося пижама. Това ме кара да се чувствам по-добре."

Мадона

МадонаЦял екран
Певицата Мадона Снимка: Getty Images

Поп дивата Мадона е една от знаменитостите, които носят със себе си специални талисмани. Тя не лети без гривната си с червен конец, защото вярва, че може да предпази от лош късмет, според мистичната религия Кабала.

Наоми Кембъл

Наоми КембълЦял екран
Супермоделът Наоми Кембъл Снимка: Getty Images

Удивителната рутина на супермодела в самолета включва измиване на всичко, до което може да се докосне, покриване на седалката с покривало в цвят, който харесва, и поставяне на овлажняващи и хигиенични маски за лице.

Наоми Кембъл каза: „Наистина мисля, че в небето това ми помага, малката ми рутина ме спасява.“