За първи път български фризьори се обучаваха по време на най-голямото козметично събитие в света. Те посетиха Дубай и взеха участие в мастър класа на ливанския коафьор Мунир. Това се случва, след като за първи път българският дистрибутор на бранда Mounir - Christian of Roma Group организира 40 фризьори от страната за обучението. 

Престоят на българската група, която беше и най-многобройната, премина с много емоции и усвояване на нови знания за марката и техники на работа с едни от най-желаните продукти за коса в света. Българският тим беше воден лично от собственика на Christian of Roma Group Елена Кристиано, която празнува и своя юбилей в деня на обучението. 

Още вижте във видеото:

Дубай е най-важният търговски и финансов център на Обединените арабски емирства и на целия Близък Изток.  Ливанският стилист Мунир е избрал именно Дубай за свой дом. През последните години той нашумя с невероятните трансформации на цветове и прически в социалните мрежи. За първи път част от неговия мастър клас са и 40 стилисти от България. 

„Дошла съм заради мастър класа на Мунир, за да видя новите техники и новите цветове“, обяснява наша фризьорка. 

Христина Мирчева и Антоан Андерсън са част от българските стилисти, които са вдъхновени от работата на световния колорист. 

„Клиентите супер много го следят в социалните мрежи. Той показва вдъхновение. Той показва нещо различно”, казва Христина. 

„Аз най-много харесвам русите цветове – тези топли балеажи, които всеки е виждал Мунир ги прави. Това са техники, които са на много високо ниво. Цветове, които са наситени”, разказва Антоан Андерсън. 

Ливанецът Мунир е с близо 25 години опит. Страстта му във фризьорството е колористиката. 

„Сега ни предстоят серия семинари, които ще се състоят в страната и благодарение на Christian of Roma брандът вече е в България”, обясни Мария Данчева.

„Мунир е една жива легенда в нашия професионален свят”, каза собственикът на Christian of Roma Елена Кристиано. 

Милионите последователи на ливанеца Мунир и стотиците хиляди харесвания създават едно име, което става синоним на качество и творчество. Той се сдобива със собствена слава благодарение на иновативните си техники на боядисване.