Креативният директор на дамските колекции на Dior Мария Грация Кюри реши да реализира много необичаен проект, който не е свързан с модата. Както съобщава WWD, тя се е заела с възстановяването на историческия Teatro Della Cometa, намиращ се в нейния роден град Рим.

Според информацията театърът е потънал в мрак по време на пандемията от коронавирус.

Кюри е закупила подковообразното пространство с 250 места, за да го реновира и върне на града. Според нея това е най-добрата инвестиция и подарък за родината.

„Искам да реновирам този малък театър, защото е важна част от историята на Рим и се надявам, че следващата година ще бъде завършен“, казва Киури пред WWD.

„Той има красива история и също така има връзка с Ню Йорк“, добавя още тя.

Дизайнерът се оплака, че в град, богат на исторически паметници, местата за представления могат да останат незабелязани от туристите, както и от местните жители. Кюри смята, че в днешно време има твърде много развлекателно съдържание в стрийминг услугите.

Кюри отбеляза и трудността на ремонтите поради строгите ограничения за всички сгради в Рим.

„Не очаквах, че (ремонтът) ще бъде толкова интензивен. Защото реновирането на театър е много трудно, особено в Рим, защото имаме много строги ограничения за всички сгради“, казва Кюри.