Австралиец, собственик на регистриран в Мелбърн Mercedes-AMG C43,  може да се похвали с невероятен регистрационен номер на колата.

Той се състои от една цифра - „1“, като цената му е умопомрачителните 1,93 млн. щатски долара. Историята на регистрационната табела също е интригуваща.

Самата пластина е изработена през 1932 година, като в продължение на дълго време за това кой да  я вземе спорят главният комисар на местната полиция, премиерът на щата и губернаторът, съобщава Аутомедия.

В крайна сметка табелата е била оставена на съхранение в Департамента за регистрация на автомобили, а впоследствие е продадена за 165 000 австралийски долара през 1984 година.

Оттогава цената на тази необичайна табела, непрестанно расте. Първоначално е поставена на Saab 9000 Turbo, след което няколко пъти е препродавана.

В течение на времето е  забелязвана на далеч по-скъпи автомобили  Ferrari, Rolls-Royce и др., докато днес стига до сегашния си собственик.

В щата Виктория, подобна продажба не е прецедент. През 2020-та за табела „26“, са платени 1,1 млн. долара, а за  такава с номер „101“ - 550 хиляди долара.

Снимка: Instagram