В Съединените щати беше забелязано автономно такси Waymo, базирано на Jaguar I-Pace, което направи няколко опасни маневри наведнъж. Видеото е публикувано в канала на Кевин Чен в YouTube.

Самоуправляващите се автомобили все повече се срещат по обществените пътища. Големите компании не само тестват своите автономни коли, но и постепенно ги пускат на пазара.

От ноември 2022 г. Waymo стартира проект за безпилотни таксита, които работят 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Те шофират по улиците на Сан Франциско и са в състояние да транспортират клиенти сами.

На автономните автомобили им отнема време, за да се научат. Ето защо често в интернет се появяват видеоклипове, в които безпилотни автомобили извършват странни и понякога опасни маневри на пътя.

В един от тези видеоклипове може да се види автономно такси, което първо завива наляво, без да пропуска други автомобили. След това безпилотният автомобил бързо навлиза в насрещната лента. За щастие, изкуственият интелект бързо коригира ситуацията.

Въпреки опасните маневри, самоуправляващите се автомобили все още са способни на приятни изненади. Taxi Waymo може да се обърне в тясно пространство и бързо се пренастройва, ако е необходимо.

Превод: GlasNews