В Съмърсет, Кентъки, е извършена дръзка кражба на шест автомобила Dodge Challenger Hellcat наведнъж от автокъща.  

Престъплението е станало на 28 февруари около 02:00 часа местно време. Камери заснеха как престъпниците открадват шест Dodge Challengers за по-малко от минута, съобщава WKYT News. В шоурума на автокъщата имало четири автомобила. Отвън били паркирани още две спортни коли.

Репортери казаха, че нападателите са успели лесно да откраднат шестте коли поради факта, че ключовете за тях са били в запалването. Освен това на място до спортните автомобили били поставени временни регистрационни номера.

От администрацията на автокъщата смятат, че някой от служителите може да е замесен в престъплението. За това подсказва фактът, че престъпниците са знаели много добре как работи системата за сигурност.

"Алармата се задейства 60 секунди след включването. Извършителите си тръгнаха 20 секунди преди алармата. Времето за реакция на полицията беше около три минути. Беше наистина добре подготвено", каза мениджърът на представителството Адам Брайънт.

По-късно кражбата ескалира в полицейско преследване с висока скорост. Престъпниците са се движили със скорост около 290 км/ч. Час по-късно полицията успя да спре един от похитителите с лента от шипове. Опитал се да избяга пеша, но бил задържан.

Общо полицията откри петте от шестте откраднати Dodge Challenger. Единият от тях е свършил бензина, а още три коли са открити в други щати.

Превод: GlasNews