Бронираният Lexus LX издържа на огън от картечница и експлозия на две гранати. Може да бъде оборудван със системи за нощно виждане и пожарогасене.

Lexus LX 2022 има нова нестандартна модификация. Луксозният събрат на Toyota Land Cruiser 300 беше финализиран в канадското студио Inkas, което е специализирано в бронирани автомобили. Подробности за модела бяха разкрити на сайта на компанията.

Lexus LX 2022, нов Lexus LX, Lexus LX, брониран Lexus LX, Lexus LX Inkas
 Екранни снимки от видеото на уебсайта на Inkas Armored

На външен вид бронираният Lexus LX не се различава от стандартния модел. Автомобилът е защитен според стандарта BR6, тоест може да издържи обстрел от автоматични оръжия с калибър 7,62 мм или подкопаване на две гранати наведнъж.

Lexus LX 2022, нов Lexus LX, Lexus LX, брониран Lexus LX, Lexus LX Inkas
Опциите включват високоговорител и термовизионна камера.
 
Салонът Lexus LX е поставен в бронирана капсула, двигателното отделение и резервоарът за гориво получиха допълнителна защита. Естествено, SUV получи бронирано стъкло и гуми, които ви позволяват да се движите дори когато са спукани.
Lexus LX 2022, нов Lexus LX, Lexus LX, брониран Lexus LX, Lexus LX Inkas
SUV запази луксозен интериор
 
Бронята не повлия на нивото на комфорт на автомобила. Интериорът е тапициран с двуцветна кожа, всички електрически задвижвания, мултимедия и отделен климатроник са запазени. Сред опциите са високоговорител, системи за нощно виждане и автоматично пожарогасене.

За тунинга са взели бензинов Lexus LX 600 с 3,5-литров twin-turbo V6 с 415 конски сили и 10-степенна автоматична скоростна кутия. Двигателят не е модифициран, но окачването е подсилено. Освен това са инсталирани подобрени спирачки. 

 

Lexus LX от Inkas ще бъде най-скъпата версия на модела. Точната цена на колата не е известна, но се знае, че тя надхвърля 150 хиляди долара.

Превод: GlasNews