За поредна година на гранично контролно-пропускателния пункт „Калотина“ се образуваха километрични задръствания заради преминаващите през страната ни гастербайтери. На кадри разпространени в социалните мрежи става ясно, че през изминалата вечер задръстването от граничния пункт е стигнало до гр. Драгоман.

Това съобщиха от Камарата на автомобилните превозвачи в България. Ето я и позицията им без редакторска намеса:

"Притеснителното в близо 15-километровата опашка, е че българските институции за пореден път не взеха поука от случилото се преди, а то не е еднократно, а повтарящо се вече години наред. С години всички пътуващи знаят, че в края на август гастербайтерите ще наводнят българските пътища и ще задръстят ГКПП „Калотина“. Всички го знаят, само Гранична полиция и МВР са изненадани.

В последните седмици десетки загинаха заради тежки катастрофи по българските пътища. Очевидно дори и безопасността не трогва тези, които следва да осъществяват контрол, защото леки и тежкотоварни автомобили изчакват на една опашка без трафикът да бъде контролиран по какъвто и да било начин.

Камара на автомобилните превозвачи в България настоява за спешни мерки за справяне с проблема. На място е задължително да се осигури допълнителен ресурс, който да обезопаси трафика и по възможност да раздели лекотоварния от тежкотоварния поток, защото поредният пътен инцидент отново ще е за сметка на несъобразената скорост на водача, а не вследствие неговата умора заради многочасовото висене по българските граници".

Българи се млатиха на ГКПП "Малко Търново" ВИДЕО

Огромна тапа на "Калотина", чакащи по над 4 часа са принудени да се хранят на пътя СНИМКИ