Фолксваген добавиха нов представител към семейство Калифорния, като засега това е най-компактния модел от всички в този клас, а именно Саlifornia и Grand California.

Caddy California, представен от германския производител тази седмица, е произведен специално за къмпинг. Целевата група потенциални купувачи се явяват младите семейства.

Моделът е замислен за двама, но идва със специална тента, с разпъването на която, капацитетът на германската машина става двоен. Прикрепването ѝ към вана, става по специална технология на германския концерн. Друга интересна опция е инсталираната минималистична кухня, намираща се в контейнер в задната част, която е незаменимо удобство при излети.

В задната част на купето, на мястото на задните седалки, е разположено широко двойно легло, под което остава място за багаж. При нужда от пространство, примерно за местене на багаж, то може да се събере, като по този начин се осигурява значително място. Други интересни джаджи са специалните сгъваеми маси и столове.

Новото за модела е разполагането на голям панорамен покрив - с размер 1.40 м. , който ще позволи на бъдещите собственици да имат приятна гледка към нощното небе.

Компактният кемпер се задвижва единствено от дизелови агрегати, съответно с мощност от 74 кс. и 120 кс. От Фолксваген, сериозно засегнати от скандала "Дизелгейт", заявяват, че това са едни от "най-чистите двигатели на света".

Специално за любителите на труднодостъпните места, моделът ще предлага и опция за задвижването на четирите колела - "4Motion", тя обаче ще бъде допълнителна екстра.

Инфотейтмънт системата на машината обединява водещите тенденции при автомобилните производители. Специално са инсталирани фирмени приложения, които да улесняват паркирането на модела дори с прикачена каравана, автопилот в тежък трафик, както и навигация, с която по-лесна да се откриват къмпинг бази.

А каква ще бъде цената? Във Великобритания, цените на базовия модел ще започват от около 27,000 паунда, а в Германия - 30,000 евро. Сумата е значителна, но е много по-ниска от пазарните цени на по-големите събратя на Caddy.

За сравнение началната цена на модела California започва от 55,539 паунда, а тази на Grand California от 72,745 паунда.

Превод: Glas.bg