Музеят на изкуствата Perez в Маями представи оригинална арт инсталация на градския плаж. Част от него стана спортното Porsche 911. Това съобщи сайтът на германския автомобилен производител.

Новото Porsche 911 е поставено в рамото на гигантска скулптура на мъж със състезателна каска. Истинската кола изглежда като кола играчка. Инсталацията беше наречена Dream Big ("Голямата мечта") - това намеква, че спортната кола може да бъде въплъщение на детска мечта.

арт инсталация порше, порше 911, порше 911, ново порше 911цял екран
Инсталация се появи на плажа в Маями Снимка: Porsche

Автор на инсталацията е британският художник и скулптор Крис Лаброй. Първо, той създава триизмерен компютърен модел на предмет на изкуството, а след това го оживява в метал и пластмаса. Той ще бъде показан пред публика до 3 декември.

Крис Лаброй избра Porsche 911 с причина – той е фен на немската марка. Преди това имал Porsche Cayman S и GT4 в гаража си, но сега си купил по-модерно Porsche 718 Cayman GTS 4.0.

Това не е първият път, когато Крис Лаброй използва Porsche 911 в работата си. Има много 3D работа със спортната кола, а миналата година за първи път използва истинско Porsche 996 - каросерията му е поставена върху огромен надуваем лебед.

арт инсталация порше, порше 911, порше 911, ново порше 911цял екран
Арт обектът е дело на известния британски художник и скулптор Крис Лаброй. Снимка: Porsche

Инсталацията Dream Big е част от The Art of Dreams, която стартира с участието на Porsche. В неговите рамки вече са представени творби в Париж, Сингапур и Милано.

Превод: GlasNews