Суперколите са блян за мнозина - все пак това са красиви и мощни създaния на колела, които съдържат в себе си най-доброто откъм дизайн, инженеринг и възможности. Но подобни машини не са лъжица за всяка уста: струват адски много пари. И затова излизат в сравнително ограничени тиражи и са предназначени са по-специални клиенти.

За да се сдобиеш с мечтаната суперкола има два начина. Първият е относително прост - да си доста заможен човек, с тлъста банкова сметка (и понякога необходимите контакти или положение в обществото).

Вторият е трънлив и труден, но като компенсация за прекараното време можете да спечелите славата на човек с изключителни творчески способности.

Ако все още не сте се досетили - отново става дума за самоделки, но не толкова прости.

Машините, които сме подбрали в днешната селекция изглеждат като култовите Ford Mustang или McLaren F1, макар че са квазипродукти, базирани на масови и следователно по-достъпни модели.

Собствениците на тези автомобили просто сбъднаха мечтите си. Доколко им се е получило, вижте!

Ако имате в гаража си McLaren F1 LM, може много да ви завиждат. Все пак от този супермодел са произведени едва 6 бройки, а цената на всеки един от тях е над 20 милиона долара. Но автомобилът на снимките е прилична реплика, струваща около 70 000 долара. И е построен на базата на Porsche Boxster, серия 986 (1996–2004).