В студена зимна сутрин последното нещо, което искате да правите, е да чакате предното стъкло на колата ви да се размрази.
 
Експерти споделиха, че повечето автомобили имат специален бутон за премахване на тънкия слой лед. Те обясниха, че много хора го използват, за да се отърват и от запотяване от вътрешната страна.

Оказва се, че има добра алтернатива, която ще изчисти предното ви стъкло и колата ви ще е готова за шофиране за нула време.
 
Просто спускането на прозорците на колата ви ще намали конденза бързо.
 
„Ако нямате климатик, това не е проблем. Някои превозни средства не идват оборудвани с климатик или функцията е повредена или прекъсната. За да коригирате това, просто спуснете всички прозорци в колата. Това позволява на студения и сух въздух да нахлуе в превозното средство, като помага за намаляване на конденза, така можете да потеглите два пъти по-бързо.“
 
"Докато колата ви се обезпотява, стойте извън нея. Дъхът ви е топъл и мокър, което няма да помогне на процеса. Все пак не оставяйте колата без надзор с ключовете вътре, тъй като това е възможност за крадците," казват още експертите.

Превод: GlasNews.bg