Rolls-Royce Phantom получи нова ексклузивна версия на Ares Coupe. Към луксозния седан се присъединява луксозно четириместно купе. Това се съобщава на сайта на италианската компания Ares Modena.

Именно това студио извърши настройката на Rolls-Royce Phantom - това не е разработка на британската марка, а отделен проект. Само няколко от тези купета ще бъдат произведени, като клиентът трябва първо да закупи седан Rolls-Royce Phantom и да го предостави за преработка.

Rolls-Royce Phantom, Rolls-Royce купе, нов Rolls-Royce PhantomЦял екран
Купе лайсните са позлатени Снимка: Ares Modena

Сегашният Rolls-Royce Phantom, за разлика от своя предшественик, няма версия с две врати. В допълнение, купето Rolls-Royce Wraith беше преустановено (то беше заменено от електрическата кола Spectre), така че Ares Modena реши да създаде такава кола сама.

Всички панели на каросерията на Rolls-Royce Phantom Ares Coupe са нови и изработени от леки въглеродни влакна. Въпреки това купето продължава да тежи 2,6 тона.

Салон Rolls-Royce Phantom, Rolls-Royce купе, нов Rolls-Royce PhantomЦял екран
В кабината се появиха бронзови акценти Снимка: Ares Modena

Въпреки че купето Rolls-Royce Phantom е проектирано в стила на седан, то има различна линия на покрива и широки врати, които се отварят срещу трафика. Автомобилът ще се предлага само в черни и бели цветове с бронзов преден капак, а страничните лайсни са инкрустирани с естествено злато. Монтирани са и огромни 24-цолови джанти.

Rolls-Royce Phantom Ares Coupe разполага с четири отделни седалки и нов дизайн на интериора. Ще се извърши, като се вземат предвид желанията на клиентите, но бронзовите акценти ще бъдат задължителен атрибут.

Rolls-Royce Phantom, Rolls-Royce купе, нов Rolls-Royce PhantomЦял екран
Вътре има четири отделни стола Снимка: Ares Modena

Силовият агрегат остана непроменен. Купето Rolls-Royce Phantom е оборудвано с 6,75-литров V12 twin-turbo двигател, произвеждащ 571 к.с. с. и 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Превод: GlasNews