Мобилните домове винаги са били скъпи, но някои от тях направо изумяват с цената си. Случаят с този кемпер е точно такъв. Той е произведен от компанията Foretravel и принадлежи на Дакс Шепър, един от тримата водещи на популярното шоу Top Gear America.

Пътуващият дом разполага с двойно легло, две бани и двуетажно легло за деца. Какво още предлага Foretravel на клиентите си, не е неизвестно, тъй като всеки такъв кемпер има уникално оборудване, направено според изискванията на собственика.

Снимки от сайта на компанията, както и и видео, дават представа колко удобно могат да пътуват Шепърд, съпругата му Кристен Бел и децата им.

Президентската серия Foretravel е изградена върху шасито Spartan K4 605. Кемперът има и предостатъчно на мощност, тъй като е оборудван с турбодизелов двигател Cummins X15, чиято мощност е 605 конски сили.

По време на паркирането жилищната площ може да се увеличи благодарение на наличието на разтегателни стаи. В допълнение, автобусът е оборудван с електрически навеси, телевизори и други удобства за приятно прекарване сред природата.

Всичко това, разбира се, си има и своята сериозна цена. Специално този дом на колела струва 1 млн. долара, като е един от най-скъпите в каталога на компанията-производител. Вижте го във видеото!