В Испания, по време на тестове, новото Renault Rafale 2024 беше снимано в заредена модификация. Това ще бъде най-мощният и бърз кросоувър в историята на френската марка. Снимки на колата бяха публикувани на сайта Motor.es.

ново Рено Рафал, Рено Рафал, Рено Рафал 2024, Рено кросоувърЦял екран
Топ версията на модела ще получи хибридна инсталация с мощност 300 конски сили Снимка: Motor.es

Купе-кросоувърът Renault Rafale вече е представен и дизайнът му вече не е тайна, така че не са скрили колата под камуфлаж. Но флагманската версия на модела все още не е дебютирала. Издава се от гнездото за зареждане на задния ляв калник, маскирано като друга капачка на резервоара за газ.

Факт е, че най-добрият кросоувър Renault Rafale ще бъде акумулаторен хибрид. Общата мощност на неговата електроцентрала ще бъде 300 к.с. с. Моделът ще бъде евтина алтернатива на BMW X4, Mercedes GLC Coupe и Infiniti QX55.

Така хибридът Renault Rafale ще може да изминава около 40 км в изцяло електрически режим. Освен това това ще е единствената версия на модела със задвижване на четирите колела.

Рено Рафал, ново Рено Рафал, Рено Рафал 2024, Рено кросоувърЦял екран
Кросоувърът ще може да изминава около 40 км на ток Снимка: Motor.es

Най-вероятно най-мощният кросоувър на Renault ще се предлага във версията esprit Alpine. Интериорът му е тапициран с алкантара с контрастни шевове и са монтирани спортни седалки.

Новото Renault Rafale ще бъде пуснато в продажба през пролетта на 2024 г. Производството на всички версии на кросоувъра ще бъде установено в Испания.