Неотдавн британското издание What Car? публикува списък на най-малко надеждните автомобили въз основа на проучване сред 16 хиляди шофьори. Те посочиха модела и годината на производство, а също така подробно описаха дефектите, които ги изнедаха през последната година.

Също така собствениците на автомобилите посочиха откритите неизправности и сумата, изразходвана за ремонт. Общо експертите събраха информация за 178 модела от 30 марки и идентифицираха най-лошите 25.

Нека да разберем кои автомобили се оказаха аутсайдери през 2021 г.

Форд фиеста

Fiesta открива топ 5 на най-проблемните модели според What Car? 34 процента от хечбеците поднасят на собствениците неприятни изненади, включително такива, свързани с двигателя и окачването. 31 процента са били ремонтирани в рамките на 24 часа, а 40 процента от собствениците са чакали повече от седмица, докато колата бъде върната. 92 процента от случаите са покрити от гаранцията.

Фолксваген туран

Четвъртото място е заето от немския ван. 56 процента от автомобилите с двулитров турбодизел и DSG „робот“ имат някои проблеми, свързани основно с неизправности на климатика, трансмисията и електрониката. Ремонтът на 40 процента от автомобилите е отнел повече от седмица.

Porsche 718 Cayman


"Бронза" в това не най-престижното състезание отива при немското купе. Експертите отбелязаха, че ремонтът на спортния автомобил със среден двигател е не само много скъп, но и отнема много време. Проблеми са възникнали при 53 процента от собствениците и те бяха свързани предимно с каросерията, окачването и скоростната кутия. Ремонтът е бил безплатен в 67 процента от времето. Отстраняването на неизправности е отнело повече от седмица на осем процента от машините.

Land Rover Discovery

Второто място е заето от британския SUV. Като цяло процентът на откази е 38 процента, сравним с други модели на Land Rover, но 36 процента от дефектните превозни средства са неизползваеми, а на 42 процента е отнело повече от седмица за ремонт. Следователно Discovery е класиран като най-малко надеждния луксозен SUV. Въпреки това, 73 процента от неизправностите са покрити от гаранцията.

Nissan X-Trail

Японският кросоувър беше признат за абсолютен аутсайдер. 39 процента от анкетираните собственици на X-Trail са срещнали проблеми с различни системи на превозни средства - с изключение на навигацията. Повечето от повредите са свързани с електрическата система, спирачките и интериора. 24 процента от автомобилите са в ремонт повече от седмица. 53 процента от автомобилите са ремонтирани безплатно.

Превод: GlasNews