Китайският концерн BAIC представи оригиналния миниван Arcfox Kaola. Автомобилът е създаден от BAIC специално за млади майки, пише Autohome. Честно казано, докато гледахме снимките на тази симпатична кокетна кола, ни се прииска да сме майки в... Китай.

Arcfox Kaola, нов Arcfox Kaola, китайски коли, BAIC, дамска колаСнимка: autohome.com.cn

Новият Arcfox Kaola разполага с еднообемен дизайн с плавни форми. За по-лесно качване и слизане, дясната му задна врата е плъзгаща се и с електрическо задвижване.

Arcfox Kaola, нов Arcfox Kaola, китайски коли, BAIC, дамска колацял екран
Снимка: autohome.com.cn

Вътре са монтирани две отделни седалки на втория ред, а дясната седалка е пригодена за превоз на бременни жени. Разгъва се и можете да се возите легнали в нея, а специални сензори следят здравословното състояние на бъдещата майка. Освен това можете да записвате датите на планираните посещения при лекар в мултимедийната система и автомобилът ще ви напомня за тях.

Arcfox Kaola, нов Arcfox Kaola, китайски коли, BAIC, дамска колацял екран
Снимка: autohome.com.cn

Лявото кресло Arcfox Kaola е пригодено за монтиране на специална детска седалка с изобилие от настройки. Следи се и състоянието на детето и когато то заспи, столчето се разгъва. Специална камера следи бебето - ако плаче, тогава се включва успокояваща музика.

Също така, сензорите ще кажат на родителите, че пелената трябва да бъде сменена. Това може да стане на специална маса за повиване, която се разгъва от предния подлакътник. Освен това има отделение за шишета с подгряване на адаптирано мляко.

Arcfox Kaola, нов Arcfox Kaola, китайски коли, BAIC, дамска колаСнимка: autohome.com.cn

Задните прозорци са с прибиращи се завеси. А климатичният контрол Arcfox Kaola е допълнен с антибактериален филтър и може да регулира не само температурата, но и влажността в кабината.

Превод: GlasNews