През следващите няколко дни в някои части на България ще бъде много студено. Температурата на въздуха през нощта може да спадне до -20 ° С. Ако по това време забравите някои неща в колата, това може да доведе до неприятни последици. За какво се отнася?

· Електронните устройства са чувствителни към студ. Освен това студът може да намали функционалността на литиево-йонните батерии.

· Предмети, изработени от естествени материали: Дървото също е много чувствително към ниски температури, тъй като студът причинява пукнатини. Не оставяйте китари или мебели в колата. Застраховката няма да покрие щети.

· Консерви: При ниски температури храната в консерви замръзва. Съществува риск контейнерът просто да се спука и ще се наложи да събирате съдържанието му из цялото купе.

· Напитки: същата опасност като при консервите. Ако бутилката се спука, водачът ще трябва да се сблъска с неприятни последици: например захарните напитки се отстраняват трудно, а миризмата на вино или бира остава в колата за дълго време. Отворените бутилки за многократна употреба не трябва да се съхраняват в багажника или на седалките.

· Лекарства: Някои лекарства могат да станат неефективни, ако температурата е твърде ниска. Ако трябва да транспортирате лекарства през зимата, винаги трябва да сте сигурни, че те са защитени от студа и поне носени в подплатена торба.