Холандски тираджия се включи в предизвикателство в социалните мрежи и използва камиона си, за да пусне торбичка чай в чаша гореща вода. 

Йохан Гротебоер от Рийсен заяви, че е видял финландски шофьори на тежкотоварни автомобили, публикуващи видеоклипове с „предизвикателство за чаени торбички“ ("tea bag challenge") в социалните мрежи, затова решил да опита номера със своя 25-метров камион.

"Това е едно от най-големите превозни средства на пътя. Предполагам, че затова видеото е толкова популярно", каза Гротебоер пред Zenger News. 

Видеоклипът, който той публикува във Facebook, показва как наглася камиона до мястото, където е поставена чашата и спуска окачването си, за да накара торбичката с чай, вързана към задната част на превозното средство, да падне във водата. 

Гротебоер, който управлява камиони от 30 години, заяви, че това наистина си е предизвикателство.

Видеото му става популярно, което води до покани за приятелство от от цял ​​свят.  "Имах молби за приятелство от Китай, Япония, Австрия, Италия и Норвегия. Все още съм изумен от интереса, но трябва да призная, че това малко излиза извън контрол", казва той.

Вижте видеото: