В американския щат Мичиган беше открита пустош със стотици нови Chevrolet Silverado 2021 г. Автомобилите току-що са напуснали конвейера, но са принудени да стоят на празен ход на открито. Снимката им е публикувана от уебсайта на Autoevolution.

Chevrolet Silverado, пикап на Chevrolet Silverado, пикап на Chevrolet, пикап на Chevrolet, недостиг на микрочип
Заводът на Chevrolet е изправен пред остър недостиг на автомобилни микрочипове
Снимка: autoevolution.com

Пикапите на Chevrolet Silverado се появиха на пустошта сравнително наскоро и те се пренасят директно от фабриката. Невъзможно е обаче да се доставят в автокъщи, тъй като те не са комплектовани с микросхеми, които отговарят за работата на различни електронни системи.

Факт е, че концернът General Motors, както всички големи автомобилни производители, сега изпитва остър недостиг на микрочипове. Те просто не достигат за пикапите и беше решено засега да ги оставят на импровизиран паркинг.

Други автомобилни производители са решили временно да спрат заводските монтажни линии, но Chevrolet продължава да работи и произвежда по 1000 Silverado всеки ден. Възможно е само част от тях да бъдат оборудвани с микрочипове, а останалите се изпращат за съхранение на свободно място.

Chevrolet Silverado, пикап на Chevrolet Silverado, пикап на Chevrolet, пикап на Chevrolet, недостиг на микрочип
Ако дефицитът на микросхеми не бъде попълнен, автомобилът в крайна сметка ще бъде изпратен за рециклиране
Снимка: autoevolution.com

Chevrolet не се отказва от надеждата да завърши сглобяването на Silverado. Но за това е необходимо през следващите месеци да се появи достатъчен брой микрочипове във фабричните складове.

В противен случай ще трябва да изпратят пикапите за рециклиране. Автомобилите не могат да стоят на открито дълго време - те ще загубят от вида си. Нещо повече, зимата идва скоро, а климатът в Мичиган не е най-топлият.

Превод: GlasNews.bg