Свети Петър, за който се смята, че е пазител на ключовете за Рая, закриля шофьора на този автомобил.

Мрежата прегря от това лъскаво возило с интересен регистрационен номер. Снимката, разпространена в социалните мрежи, е заснета на магистрала. На нея виждаме "Мерцедес", чийто регистрационен номер се състои от букви и гласи следното: "Sv. Petar".

Вероятно шофьорът на автомобила е силно вярващ, щом името на един от дванадесетте апостоли (ученици) на Иисус е на регистрационния му номер. Надяваме се само водачът на колата да не търси "ключовете за Рая" от Св. Петър. Легендата разказва, че Свети Петър е пазител на райската градина и държи ключовете за Рая. По-големият му брат близнак Свети Павел запалва снопите на нивата, като пуска светкавици и може да предизвика наводнения, горски пожари и градушки. Двамата братя били повикани от Христос, за да тръгнат след него. Те го следвали до деня на Възнесението Му. Апостол Павел имал еврейско име – Симон, а Петър означава „камък“ и името му било дадено от Исус Христос. Двамата братя разпространявали християнството в Кападокия, Понт, Сирия и Галатия след Възнесението.

"След като видях номера на колата отпред и да съм имал желание за рисково шофиране, изчезна окончателно!", това гласи описанието, прикрепено към снимката на возилото.

Съвсем очаквано - мрежата прегря от коментари. Ето някои от тях:

- Бонд, Джеймс Бонд!
- Петър, Свети Петър!

Тя, простотията, и по колите почна! То, кола, мозък, шамандура, се там!

Скоро и номер Dqdo Nikolai (онзи с ролекса)

Почнаха и на религия, ще си туря на полото 1.3 dqdo boje gleda и ще си карам с ограничението. Дано ги науча. Много набожни иначе.

Снимка: Фейсбук

Свети Петър е първият епископ на Антиохия (37 – 53), основател и ръководител на общината и първият епископ на Рим (папа 30 – 64 или 33 – 67) и там е екзекутиран като мъченик. Той е смятан за папа с най-дълъг стаж; Пий IX е втори, Йоан Павел II е трети.