Някои автомобилни катастрофи изглеждат странно и смешно, при условие, разбира се, че никой не е пострадал. Една такава се случи в американското градче Белойт, щата Уисконсин.

Тежък пикап Ram 1500 влетя през покрива на къща, докато собственикът й спокойно си гледал телевизия. Местният вестник Daily Beloit News посочва, че по неизвестни причини 37-годишният водач Питър Брунър не успял да овладее машината, която карал с висока скорост, и тя излязла от пътя.

Автомобилът "се гмурнал" в крайпътната канавка, изхвърчал от нея, прелетял десетина метра, ударил се в покрива на къща, стояща до пътя, пробил тавана на гаража и колато… увиснала.

Вижте ПТП-то!

Като се обърнал по посока на грохота, пенсионерът буквално се оказал лице в лице с виновника за инцидента, както в някакъв хумористичен сериал.

Комичност към ситуацията добавил и фактът, че дълго време водачът на пикапа не можел да си спомни нито как се казва, нито какво се е случило, нито къде се намирал.

По-късно се оказало, че по време на инцидента, а дори и преди него, Брунър не бил на себе си, явно под въздействието на алкохол или наркотици. Освен това имал и дълго досие в полицията.