Piëch Automotive представи серийна версия на автомобила Piëch GT, което е красиво купе, а в него са използвани още по-иновативни технологии.

При премиерата на автомобила беше обявено, че той разполага с акумулаторен блок с капацитет 75 кВт/ч, който е разработен от хонконгоския производител на акумулатори Dеsten. Твърдеше се, е времето за зареждане от 0 до 80% ще отнема 8 минути, но сега става ясно, че батерията ще се пълни за 4 минути и 40 секунди, като това ще осигури пробег от 500 км.

Това е постигнато благодарение на новия тип батерии на Desten и системата за зареждане с мощност 90 кВт. В основата на технологията да нови материали и специално подреждане на акумулаторните клетки. Батерията е проектирана за 3000 цикъла на зареждане-разреждане, което означава ресурс от 1,5 млн км.

От Desten твърдят, че при зареждане новият акумулатор не се нагрява до повече от 15 градуса по Целзий над температурата на обкръжаващата среда, като това е потвърдено от независими експерти, пише Аутомедия. Създателите на батериите допълват, че те се състоят от елементи, които не се нуждаят от течно охлаждане. Затова и те са по-плътно разположени, което прави акумулатора по-компактен на размери.

Компанията обяви още, че започва да поставя своите зарядни станции на пътища и паркинги, а освен това ще ги предлага на всички желаещи. Първи новата технология ще получат жителите на Индонезия.