Уникално превозно средство ще търси нов собственик на онлайн търг в САЩ. Като компанията, която го продава, смята, че при наддаването цената му ще излети, въпреки че колата няма как да се озове отново в небето.

Концепцията на прототипа се нарича Learmousine, а моделът носи името LimoJet.  Това е частен самолет, който е превърнат в осемместна лимузина.

Проектът е създаден от Exotic Coach Customs, със заявка за патент заради своя единствен по рода дизайн, който гарантира, че ще бъдете уникални, където и да се появите.

Въпреки че може да му е трудно да се движи по тесен планински път, LimoJet е разрешен за движение по улиците в САЩ, след като получил пълното одобрение от властите.

Онлайн продажбата, организирана от Goldin, включва също пикап Chevrolet и поръчково шестколесно ремарке, с което новият собственик да тегли странната лимузина.

Производството на LimoJet отнело две години на Exotic Coach Customs - компания, която е базирана в Адисън, Илинойс. Това включвало времето за проучване, разработване и след това производство на задния двигателен отсек, задвижване, окачване и електрически и компютърни системи, за да може самолетът да се движи с четири колела.

Общо завършването му отнело  40 000 часа човешки труд, а направата коствала около 1 милион долара, пише "Дейли Мейл".

Превозното средство е с дължина цели 42 фута, което е колкото два и половина джипа Range Rover. Широчината му е 11,6 фута ширина и тежи около пет и половина тона.

Машината носи стоманената скелетна рамка и алуминиевия фюзелаж на истински Learjet. Наскоро бил боядисан в двуцветно черно и сребристо с червена ивица, като преди беше изцяло червен (както се вижда във видеото).

Крилата са премахнати, заради новата му функция по земя, докато падащите стъпала остават - също като на конвенционален частен самолет.

Задното крило също е запазено и „само подобрява усещането за полет“, казва Голдин, докато върховете на опашката на вертикалната перка се сгъват навътре, когато превозното средство се маневрира в тесни пространства.

Тъй като гондолите вече не съдържат двигатели, в тях има скрити огромни високоговорители, които възпроизвеждат звукови ефекти на реактивен двигател, или възпроизвеждат музика, ако наистина искате да направите впечатление.

Но и без тези екстри двигателят, задвижващ LimoJet,  е достатъчно шумен.

Машината използва 6,1-литров двигател Chevrolet Vortec V8, изваден от камион, който произвежда 400 конски сили.

Неговите създатели са посочили, че маневрирането на машината не е проблем, защото има „персонализирано управление, за да улесни "кацането" на всяко събитие“.

Превозното средство е създадено за показване по шоута и не е предлагано като лимузина за клиенти в САЩ.

"Самолетът" може да се похвали с изработени по поръчка външни панели на вратите Showtime Audio и арматурно табло с четири монитора, всеки от които е свързан с външни камери, така че шофьорът да може да види колко близо са те до обекти от двете страни и навсякъде около лимузината.

Наддаването  започва от $100 000, но все още (с оставащи 10 дни от търга) не е направен нито един залог.

Като се има предвид, че изграждането на LimoJet струва 1 милион долара -  създателят му по-рано каза, че очаква да го продаде за 5 милиона долара.

Търгът на живо приключва в неделя -  19 ноември, когато ще се разбере дали ще открие новия си собственик.