Много рядък Nissan Skyline GT-R V-Spec II от 2001 г. се продава в САЩ. Самата кола е колекционерска, но тази конкретна спортна кола също е ценна, защото е била собственост на холивудския актьор Пол Уокър. Съобщението за продажбата на Nissan беше публикувано на сайта на автокъща Hive Auto Group, но цената му не беше посочена.

Лесно е обаче да се досетите, че Nissan Skyline GT-R V-Spec II струва поне половин милион долара. След трагичната смърт на звездата от Бързи и яростни през 2013 г. колекционери организираха истински лов за колите му. И така, миналата година неговата тунингована Toyota Supra беше продадена за 500 000 долара.

Не само това, това беше синият Nissan Skyline GT-R V-Spec II, който героят на Уокър Брайън О'Конър караше в първата част на Бързи и яростни. Актьорът харесал колата и си купил точно същата.

V-Spec II е ограничена пистова версия на Nissan Skyline GT-R34. Произведени са общо 1855 от тези купета. Колата беше олекотена с капак от въглеродни влакна и без климатик, а също така имаше сериозно подобрено окачване и по-големи спирачки.

В допълнение, този автомобил на Paul Walker беше тунингован - получи спортен ауспух с директен поток и адаптивни амортисьори. Вътре се появиха воланът Momo и лостът за скорости Nismo.

Под капака на Nissan Skyline GT-R V-Spec II се намира 2,6-литрова турбошестица. 

Превод: GlasNews