Във Великобритания Jaguar Daimler Majestic от 2001 г. беше изложен на търг в Bonhams. Тази кола е използвана от кралица Елизабет II. Той беше описан на уебсайта на аукционната къща.

Daimler Majestic, Jaguar XJ, кралица Елизабет II, автомобил Елизабет II, кралица Елизабет IIЦял екран
Автомобилът е оборудван с V8 с мощност 280 конски сили Снимка: bonhams.com

Британското кралско семейство използва доста Jaguar. През 2001 г. за Елизабет II е поръчан луксозен Daimler Majestic с удължено междуосие и 4,0-литров V8 с мощност 280 к.с. с., което ви позволява да развиете 240 км/ч.

Салон Jaguar Daimler Majestic, Daimler Majestic, Jaguar XJ, кралица Елизабет II, колата на Елизабет IIЦял екран
Интериорът е тапициран с двуцветна кожа и дърво Снимка: bonhams.com

Разбира се, колата е модифицирана за кралицата на Великобритания. Интериорът му беше декориран с изключителна двуцветна кожа и дърво, а килимите бяха изработени от естествена вълна. Освен това са монтирани сгъваеми маси в задната част на предните седалки и специален рафт за чанта. Появиха се и мигащи светлини и специални комуникации.

Кралица Елизабет II и нейният съпруг принц Филип са използвали Daimler Majestic от 2001 до 2007 г., като през това време колата е изминала общо 23 800 км. След това е върнат на автомобилния производител.

Салон Jaguar XJ, Daimler Majestic, Jaguar XJ, кралица Елизабет II, автомобил Елизабет IIЦял екран
Отзад бяха монтирани сгъваеми маси Снимка: bonhams.com

Впоследствие Jaguar Daimler Majestic е препродаден. Новият собственик държал колата в топъл гараж и я карал малко над 2000 км. Седана е идеално запазен и изглежда като нов. Има и всички документи за автомобила, потвърждаващи присъствието му в царския гараж.