В Хонконг автомобил Ferrari F1-2000 от Формула 1 беше предложен на търг от RM Sotheby's. Планират да спечелят от 7,5 до 9,5 милиона долара за колата, колкото за три Bugatti Chiron. Подробности за колата бяха разкрити на сайта на аукционната къща.

Ferrari F1-2000, кола Ferrari, кола на Михаел Шумахер, кола на Шумахерцял екран
Автомобилът е оборудван с V10 с мощност 770 конски сили Снимка: RM Sotheby's

Такава висока цена на Ferrari се дължи на факта, че Михаел Шумахер караше тази кола през 2000 г. Легендарният германски пилот спечели Гран при на Бразилия с автомобила, а също така зае първо място в квалификациите за Гран при на Монако и Испания.

Общо Шумахер използва няколко автомобила Ferrari F1-2000 през сезона. Той спечели девет състезания и си осигури третата титла във Формула 1.

Кола на Михаел Шумахер, Ферари F1-2000, кола на Ферари, кола на Михаел Шумахер, кола на Шумахерцял екран
Михаел Шумахер спечели Голямата награда на Бразилия с тази кола

През 2001 г. колата Ferrari е продадена на колекционер от Тексас. Колата на Михаел Шумахер е добре поддържана и дори е била използвана от време на време на състезателни писти и по време на срещи на Ferrari.

Състезателната кола на Шумахер се задвижва от високооборотен 3,0-литров V10 с мощност 770 конски сили. с. и 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Автомобилът от въглеродни влакна тежи само 600 кг.

Колата на Шумахер, Ferrari F1-2000, колата Ferrari, колата на Михаел Шумахер, колата на Михаел Шумахерцял екран
Колата е поддържана в изправност Снимка: RM Sotheby's

Превод: GlasNews