Не винаги експлоатацията на автомобилите продължава дълго. По-различни причини машините може да се озоват на територията на някоя автоморга скоро след производството си.

Някои от инжинерните произведения гният в дворовете на своите собственици, или на пътища. Други стигат до някое от известните автогробище, приютило хиляди други изоставени машини.

На тези апокалиптични територии може да бъдат видени интересни, противоречиви и дори култови модели. Някогашни мечти на малки и колеми, днес те са просто къс ръждясало желязо. Вижте  "експонатите" в някои от най-известните морги на Великобритания.

Автоморгите за Релиант, Дербишир и Уелст

Мъж открадна градски автобус и предизвика катастрофа с 10 коли

Релиант Робин е необичайна кола, която едновременно е и отвратителна, и култова. Купета от спортната версия Скимитар може да бъдат открити в Дербишир. При това в значителни количества. Гледката край Ашборн се допълва от бурени и много дървета.

Друг модел на същата марка също има “своя” автоморга в Уелс, в която прелива от въпросните машини. Мястото било музей, който станал обект на палеж през 2009 г. Сградата била възстановена, но колите още носят щетите от стихията.

Саутгейт Уоркс, Престън
Щетите от огнената стихия личат и тук. На това място в Ланкашъър е имало дилърски център за коли. През 2018 година избухва огромен пожар, който изпепелява около 150 коли. Собствениците на центъра решават да ги изоставят. Има и някои полуизгорели машини, които стават жертва на избуялата растителност.

Това място вече не съществува, тъй като сградата се превърнала в опасност и била разрушена. Но зловещи снимки показват изпелените преди години коли. Разследващите все още вярват, че пожарът е бил подпален умишлено.

 Автогробище за Триумф, Чешир
 
Старото гробище за коли Триум в Апелтън, Чешир някога е било дом на култови машини като Триумф Спитфайър, TR4 и TR6, които били върхът на британското инженерство.

Нещо, което заслужава да бъде ценено и запазено. Разположени в дъното на малко частно летище, редки състезателни модели TR4, разложени и ръждясали, стоят до американските модели с ляв волан. Снимките показват и коли, които са обрасли с бурени и бавно гният.
 
След време мястото е разчистено,а по-голямата част от колите са бракувани. Възстановени са само малко от  най-ценните модели.

Кола с дете вътре се взриви на паркинг! Появи се ВИДЕО от трагедията


 
Моргата на ВВС в Линкълншир

Ръждясалото депо в Линкълширн е построено през 1940 г. То било използвано от Кралските военновъздушни сили на Великобритания и от армията на САЩ.

По време на Втората световна война там била базата на десантните части, а после там е разположен един от първите обекти  за ядрен отговор в Обединеното кралство.
Но след преминаване през ръцете няколко пъти след извеждането му от експлоатация през 60-те години на миналия век, обектът е продаден за селскостопанска дейност. Днес е дом на едно от най-големите гробища за превозни средства във Великобритания.

Там има огромен брой машини, а огромна част от тях са разфасовани да части.

Превод: GlasNews.bg