В предаване по американския телевизионен канал NBC беше излъчена история за това как човек може да пести гориво, като репортажът бе във връзка с рекордното покачване на цената на бензина в САЩ.

Куриозното в случая е, че репортерката в предаването разказва за начините за намаляване на разхода на гориво, но показва всичко на... електрическа кола.


електромобил

Във видеото кореспондентката Вики Нгуен говори за необходимостта от изключване на двигателя с вътрешно горене при продължителна работа на празен ход, съветва срещу внезапни ускорения и препоръчва освобождаването на багажното отделение от ненужни неща.

В същото време журналистката управлява кросоувър Ford Mustang Mach-E, който се движи изключително и само благодарение на електрическата тяга.

От Motor1, които обърнаха внимание на грешката, разсъждават, че тя може да се дължи на редица причини, които не са известни. Например, Mustang Mach-E може да е бил единственото превозно средство, на разположение за снимките, но все пак NBC не е случайна телевизия. Има вариант, според който това е личната кола на репортерката, но и това не оправда сътворения гаф.