Известният суперавтомобил Ferrari Enzo претърпя катастрофа в Германия. Рядката кола е пострадала сериозно. Това се съобщава на сайта на пожарната служба на Мюнхен.

Инцидентът е станал на магистрала А99 в покрайнините на Мюнхен. По неизяснени причини Ferrari Enzo губи контрол с висока скорост, поднася се и се блъска в бариерата, която разделя платната за движение.

След удара суперавтомобилът Ferrari е продължил да се движи известно време, а отломките му са били разпръснати на разстояние от 200 метра. Пристигналите огнеборци са обезопасили мястото на инцидента. 

Има данни, че при катастрофата е пострадала още една кола. Освен това от ферарито се е излял бензин по пътя.

Снимка: Пресслужба на пожарната служба в Мюнхен

При инцидента са пострадали трима души, един от тях е настанен в болница. Ferrari Enzo претърпя значителни щети – предницата му реално липсва, а въздушните възглавници са се отворили в купето.

Не е ясно кой е бил зад волана на катастрофиралото Enzo. Полицията е извършила оглед на мястото на инцидента.

Суперавтомобилът Ferrari Enzo е много рядък модел, произведен в тираж от 399 екземпляра. Сега цената на суперавтомобила достига 4 милиона долара.

При проектирането на Ferrari Enzo са използвани технологии от Формула 1, а в усъвършенстването му участва Михаел Шумахер.

Снимка: Ferrari

Суперавтомобилът е оборудван с 6,0-литров V12 с мощност 660 конски сили и е в състояние да ускори до 100 км/ч за 3,4 секунди и да достигне максимална скорост от 350 км/ч.

През 2006 г. Enzo беше известно разцепено наполовина по магистралата в САЩ, но години по-късно беше ремонтирано и продадено за приблизително 1,75 милиона долара на търг.