Rolls-Royce ще забрани на хората, които препродават най-новата електрическа кола Spectre да купуват от тях автомобили. Някои собственици на такива автомобили разкритикуваха производителя. 

Главният изпълнителен директор на Rolls-Royce Торстен Мюлер-Отвос каза, че клиентите, които препродадат дългоочаквания Spectre с цел печалба, ще бъдат лишени от възможността да закупят обратно автомобила. Клиентите трябва да се класират за електрическа кола, след което получават свой собствен слот за поръчка.

Първите доставки на Rolls-Royce Spectre ще започнат през четвъртото тримесечие на 2023 г., съобщи сайтът Carscoops. Някои купувачи обаче вече обявяват превозните си средства за продажба на завишени цени. Така други хора успяха да закупят дългоочаквания електрически автомобил, без да чакат на опашка.

Успешният британски търговец на автомобили Том Хартли сподели, че вече е уредил закупуването на два Rolls-Royce Spectre от клиенти с предварителна поръчка. Електрическите автомобили му струват 64 000 долара повече от обявената цена.

"Не мисля, че е правилно производителите на автомобили да казват на клиентите, които са похарчили около половин милион долара за кола, какво могат да направят с нея. Обстоятелствата на хората се променят, те може да имат реални причини да продават, като финансови проблеми", коментира Хартли.