Време ли е за нова кола? Не бързайте с покупката, за да не направите грешни изчисления! Ще посочим шест ключови неща, които трябва да имате предвид, преди да закупите ново превозно средство.

Колата ви започва ли често да се разваля? Искате по-малко превозно средство? Нашите препоръки ще ви спестят стрес и ненужни разходи.

1. Направете бюджет

Нова кола трябва да бъде избрана разумно, така че по-късно да не причинява допълнителни разходи. Задайте разумна горна граница на цената и се придържайте към нея до края. Продавачите често се опитват да убедят купувачите да си купят по-скъп модел. Не си падайте по такъв съвет. Вземете каквото ви трябва и се пазарете за всяко евро. Ако продавачът не иска да намали цената, потърсете други опции.

2. Проведете проучване на цените, прочетете отзиви

Преди да влезете в автокъща, проверете в интернет за цени за различните модели автомобили, които ви интересуват. Важно е да проучите отзивите за автомобила.

Не приемайте първата оферта от продавача. Посетете няколко автокъщи. Може би другаде ще ви бъде предложена по-добра опция за покупка.

3. Интересувайте се от други модели

Не гледайте конкретен модел. Почти всяка кола има брат близнак от друг производител. Например, ако искате да закупите Audi A3, трябва да помислите и за VW Golf или BMW 1 Series.

4. Тестово шофиране

Обикновено продавачите в автокъщи предлагат на купувачите пробно шофиране на превозното средство. Не се отказвайте от тази възможност. Карайте по познатите улици, които ви отвеждат на работа. Едва след това ще разберете дали тази кола ви подхожда или не.

5. Функционалността не е всичко

Повечето автомобили имат само стандартен набор от функции. Ако искате повече комфорт, помислете за закупуване на евтин модел с допълнителни функции.

6. Сутринта е по-мъдра от вечерта

Намерили ли сте мечтаната кола и доволни ли сте от цената? Не я купувайте веднага. Приберете се и си легнете. Както се казва, сутринта е по-мъдра от вечерта. Ще разберете всички плюсове и минуси на желаното превозно средство само след няколко часа.